Legenden ved gulfen

Sultanatet Oman

Det var en gang… Sindbad Sjøfareren, røkelsesveien og de hellige tre konger – Omans spennende og innholdsrike fortid hører forlengst med til allmennkunnskapen. Likevel er de stolte menneskene og fantastiske landskapene som danner bakgrunnen for disse legendene fremdeles en godt bevart hemmelighet. En hemmelighet det kan lønne seg å oppdage!

Oman ligger bare seks flytimer fra Frankfurt, på østsiden av den arabisk halvøy. Sultanatet overrasker med høye fjell med ville kløfter, dype canyons, idylliske oaser og vidt utstrakte plantasjer.

Endeløse avstander kjennetegner de fasinerende sand- og steinørnknene – et avvekslende rytme av hvite strender og steile klipper langs den 3165 km lange kysten.

Sporene etter 5000 år sjøfarertradisjonen finnes overalt. De imponerende arkeologiske vitnemålene inngår som en del av UNESCOs verdenskulturarv – utallige bikurvgraver, monumentale leirebefestninger, sagnomsuste havner og rasteplasser langs karavaneveiene.

Men dette landet har mer å by på enn grandiose landskap og en fascinerende historie: det spesielle regionale klimaet og den spredte bosettingen gjør det til et ideelt refugium for en enestående fauna og flora. I Oman finnes fremdeles arabisk oryx-antilope, arabisk leopard og Tahr (Hemitragus jayakari, en type fjellgeit)

Oman er fritt for alt som er overdimensjonert, støyende, slitsomt. Og akkurat dette er det som gjør landet til et så uvanlig reisemål. Et reisemål som gir en hektisk reisende mulighet til å gå i seg selv og skjerpe sine sanser. Oman lar deg se farger, puste inn dufter, oppleve ekstreme fysiske kontraster, fortape deg i endeløse landskap...

Menneskene i landet ønsker de fremmede velkommen med vennlighet, åpenhet og stor indre ro. Her er besøkeren fremdeles gjest. Omanerne er stolte av det de har oppnådd de siste 40 årene under Sultan Quboos ledelse. I dag lever de i en svært moderne stat med solide røtter i gamle tradisjoner. Utvikling må ikke nødvendigvis innebære at kulturell identitet og menneskelighet går tapt – denne erkjennelsen er også en viktig opplevelse for Omans besøkende.